streda 30. decembra 2015

Movie Tips #6

Ako prázdninujete, ľudia? Ja som ešte stále vo vlne návštev. Prvé sviatočné dni to bolo  tak, že ľudia navštevovali nás a teraz zase ja navštevujem ostatných. Ale nesmierne si to užívam, lebo teraz cítim, že istým spôsobom relaxujem. A určite mi to bude po Novom roku chýbať a ostanú mi už len spomienky...a kilá navyše :D
Keďže mám však stále dosť času, stíham pomerne dosť vecí. ( aj keď do toho učenia som sa stále moc nepozrela! ) Prečítala som už tri knihy, dopozerala som seriál a pozrela pár filmov, o ktorých vám chcem dnes napísať, lebo podľa mňa stoja za to :)


Večný svit nepoškvrnenej mysle


nedeľa 27. decembra 2015

Tráva zpívá

Názov: Tráva zpívá

Autor: Doris Lessing

Vydavateľstvo: Práce

Rok vydania: 1974

Počet strán: 200


Mary Turnerová se vdá za chudého farmáře v johoafrické Rhodesii a tím pro ni začne tvrdý, obtížný život v pustině, kde se její manžel s černošskými dělníky bezúspěšně snaží něco vypěstovat pod žhnoucím sluncem na polích vyrvaných buši. Jednoho dne vš ak byla Mary nalezena mrtvá na verandě svého domu. Černošský sluha se ani nesnažil utéct a k vraždě se ihned přiznal. Co ho přimělo zabít žemu svého chlebodárce? (ZDROJ)


piatok 25. decembra 2015

Merry Christmas! :)



Krásne vianočné sviatky, plné pohody a radosti želám všetkým svojim čitateľom. V toto nádherné obdobie sa všetci zregenerujte, načerpajte novú dávku inšpirácie a energie do nového roka, pozrite si všetky filmy, seriály, na ktoré ste počas roka nemali čas ( to isté platí aj o knihách ;)), strávte čas s ľuďmi, ktorí sú pre vás dôležití a nezabúdajte na úsmev! :) 


streda 23. decembra 2015

Posledný list od milenca

Názov: Posledný list od milenca

Autor: Jojo Moyes

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2015

Počet strán: 439

Novinárka Ellie hľadá v novinovom archíve zaujímavý príbeh, no ani celkom neverí, že by skutočne mohla nájsť niečo zaujímavé. Nájde však list z roku 1960, ktorý napísal neznámy muž a žiada v ňom svoju partnerku, aby opustila manžela. Ellie ten ľúbostný príbeh z minulosti fascinuje. Napriek tomu, alebo možno práve preto, lebo sama má pomer so ženatým mužom.
Vrátime sa teda do roku 1960 a dozvieme sa, že Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážnej autonehode. Nespomína si na nič – ani na manžela, ani na priateľky, ani na to, aká bola kedysi ona sama. Ale keď sa vráti z nemocnice domov, nájde utajený list a pomaly si začína spomínať na milenca, kvôli ktorému bola ochotná riskovať úplne všetko.
Ellin a Jenniferin príbeh vášne, nevery a straty sa v silne emotívnom spoločenskom románe navzájom prepletajú, popretkávané „poslednými listami“ zo skutočného života. (ZDROJ)





sobota 19. decembra 2015

Obľúbené české filmy? :) #1

Prednedávnom som si len takou náhodou spomenula na film, ktorý som videla ešte v detstve. Pamätám si, že bola sobota ráno a ja som ako vždy pozerala rozprávky. Tie však skončili a keď som prepla tuším na Markízu práve začínal nejaký český film. Osobne som ako dieťa české staré filmy nemala veľmi v láske. Nesedeli mi a nevedeli ma tak upútať, tento však môj názor zmenil.
Hovorím o filme, na ktorého názov som si pred mesiacom vôbec nemohla spomenúť. Doslova som videla všetky tie skvelé momenty, ktoré ma tak upútali, no názov nie a nie prísť na um...až som sa vybrala na google a zadala slovo " bota" pretože som si bola istá, že toto slovo sa v názve bude nachádzať . A mala som pravdu. Nakoniec som zistila, že film sa volá "Bota jménem Melichar" :)


Kto film ešte nevidel a netuší o čom je , prinášam krátku ukážku : "Prvního září začíná nejen školní rok, ale také mozaika více či méně úsměvných příhod, které prožívají žáci i učitelé jedné pražské školy. Ať už je malý prvňáček Honzík, který má plán, jak s pomocí pětek na vysvědčení propadnout zpět do školky, jeho starší sestra Jolanka, které se líbí vtipem sršící spolužák Radim a neúmyslně se stane podezřelou z krádeže luxusních bot nebo mladá učitelka Adamová, která není schopna přinutit školníka k odvozu nasbíraných kaštanů a smůla se jí nepřestává lepit na paty. Neustále jí totiž padají sešity, poláme nový botník, na který omylem sedne a neustále je kárána ředitelem za to, že při přecházení tříd z jedné budovy školy do druhé zapomíná zamykat dveře. Situace neprakticky řešeného školního areálu, nutící žáky i učitele několikrát denně přecházet z jedné budovy do druhé, se stane ještě vážnější v okamžiku, kdy se začnou ztrácet odložené bundy. Naštěstí je tu Honzík, který v areálu školy zahlédne neznámou paní. Když se mu nepodaří informovat Radima, pustí se do pronásledování sám." (ZDROJ


Tento film pre mňa obsahuje absolútne všetko : školské prostredie, ktoré nás mladých upúta, klasické naťahovačky medzi spolužiakmi zasadené síce do staršej doby, akú by sme si vôbec mohli pamätať, no také podobné aj tým našim, veľké množstvo vtipných scénok, ktoré vám vyčaria úsmev na tvári a herci, ktorí sa do svojej role vedeli krásne vžiť ( áno, hovorím o tom úžasnom mladom hrdinovi, ktorého hlášky sú  nezabudnuteľné! :D )  A to ani nehovorím o pesničke : " Holky z naší školky" , ktorú nepozná len málokto :)
Ak ste film ešte nevideli určite to bežte napraviť, a to aj v prípade, že vám české či slovenské filmy príliš nevoňajú, lebo "Bota jménem Melichar" je niečo ako Popoluška, teda klasika, ktorú sa oplatí vidieť ( a to platí aj pre tých, čo ho už videli, veď idú tie Vianoce :) )

Link , na ktorom si môžete pozrieť celý film :)

Princezná z mlyna...absolútne dokonalá rozprávka, ktorá patrí medzi  moje srdcovky. Veď si spomeňte na dobu, kedy aj vás chytila za srdce... ak si ju teda ešte pamätáte. Opäť sa stretávame so známym režisérom, ktorý stvoril neobyčajnú rozprávku plnú toho najlepšieho ,čo si ako dieťa či dospelý, ktorý miluje rozprávky, môžeme priať :)

"V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy." (ZDROJ)



Čerta pozná snáď každý, veď práve jeho repliky nám často vyvolali úsmev na perách. Vodník sa ho vždy snažil dohnať a svojou zelenou farbou tvoril s čertom pekný kontrast.
Piesne, ktoré vo filme odzneli, divákovi prinesú hudobný pôžitok, lebo aj ja, ako ne- milovník slovenskej či českej hudobnej scény, som si prišla na svoje. 


Link1 a Link2, na ktorých si môžete pozrieť celý film :)  

Ako sa vám páčia staršie české či slovenské filmy? Čo pozeráte takto pred Vianocami?

Zdroje obrázkov:http://www.zdenektroska.cz/img/mid/1731/b5.jpg
                       http://i.idnes.cz/13/122/org/JUP4fdd11_49ONA48_49b.jpg

nedeľa 13. decembra 2015

Movie Tip #5 - Malý princ

Keď sa konečne dostanem do kina, tak zvyčajne to končí buď komédiou alebo rozprávkou. Rozprávka je asi aj častejšie, pretože tam sa zvyčajne nedá nič pokaziť a nie je mi preto ľúto za ňu vyhodiť 4 eurá, som držgroš, ja viem :D
Tak som sa teda v piatok rozhodla, že vidieť Malého princa nebude zlý nápad. A čo si o ňom myslím?


piatok 11. decembra 2015

Carrie

Názov: Carrie

Autor: Stephen King

Vydavateľstvo: Tatran

Rok vydania: 1993

Počet strán: 214


Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste. Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky. (ZDROJ)


nedeľa 6. decembra 2015

Christmas Wishlist 2015 :)

Krásnu nedeľu prajem všetkým :)

December nám už pred niekoľkými dňami zaklopal na dvere, a hoci nám nepriniesol veľkú nádielku snehu ( jediný sneh, ktorý som tento rok videla, bol deň po stužkovej a bolo ho celkom dosť, škoda len, že sa za pár dní roztopil :/ ), aspoň som si 6. decembra vedomá toho, že prišiel, pretože toľko vianočných ozdôb, videí a článkov som doposiaľ tuším ešte nevidela. Neberte ma zle, Vianoce milujem, ale keďže sa musím učiť a venovať aj škole, mám dosť veľký problém robiť popri tom aj niečo iné , hlavne , čo sa týka pozerania vlogmasov, pretože ich robí strašne veľa youtuberov a ja chcem vidieť všetky! Takže to zvyčajne prebieha asi tak, že čo nestihnem pozrieť cez týždeň, dobieham cez víkend, no potom mám zase málo času na blog a bla bla...začarovaný kruh.

Dnes som sa rozhodla priniesť vám svoj vianočný zoznam vecí, po ktorých už dlhšie túžim. Mňa nie je ťažké potešiť, keďže ja mám radosť aj z toho najmenšieho darčeka, no aby som to mojím potenciálnym obdarovateľom trošičku zjednodušila, vytvorila som si tento wishlist. :)


štvrtok 3. decembra 2015

Vyhodnotenie giveaway :)

Ahojte, ľudia! :)

Po dlhšej kecacej odmlke sa vám hlásim. Všetky únavné prípravy okolo našej milovanej stužkovej sú už konečne za mnou a som rada, že to už nemusím riešiť. Večer sme si užili a vytvorili kopu spomienok a najmä sme to zvládli na jednotku, takže ja som veľmi spokojná.
Vy ste tu však neprišli počúvať o tom, ako som sa v tomto období mala ( alebo? :D), ale kvôli tomu, aby ste zistili, kto vyhral v giveaway.