pondelok 28. septembra 2015

Putovanie večnou nocou

Názov: Putovanie večnou nocou

Autor: Veronica Rossi

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2013

Počet strán: 256


Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko.
Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život.
Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť.
Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie. (ZDROJ)




streda 23. septembra 2015

Elita

Názov: Elita

Autor: Keira Cass

Vydavateľstvo: CooBoo

Rok vydania: 2015

Počet strán: 287

 

Z tridsiatich piatich dievčat v Selekcii zostalo už len šesť elitných súperiek. America spolu s nimi naďalej bojuje o lásku princa Maxona, budúceho vládcu Illey, avšak stále si nie je istá, komu skutočne patrí jej srdce. Keď je s Maxonom, srdce sa jej chveje vzrušením, no zároveň sa obáva ich spoločnej budúcnosti. Pri Aspenovi, prvej veľkej láske, zas nedokáže zabudnúť na všetko krásne, čo spolu zažili. Elitné dievčatá sú však odhodlané získať princa pre seba za každú cenu. Konkurencia je stále tvrdšia, a preto sa aj America musí rozhodnúť. Neuľahčujú jej to ani rebeli, ktorí chcú zvrhnúť vládu kráľa, Maxonovho otca, a žiadajú zrušenie Selekcie. Keď si je America už istá svojím rozhodnutím, stane sa čosi nečakané a všetko sa zmení. Vyberie si napokon rozprávkový život s princom Maxonom alebo lásku Aspena, ktorý je jej bezpečným prístavom? (ZDROJ)



nedeľa 20. septembra 2015

Movie Tips #3 and Book Tips!

Krásnu ( upršanú)  nedeľu prajem všetkým!

Rozmýšľala som nad tým, akú novú rubriku by som mala začať písať a napadlo ma, že knižných či filmových tipov nikdy nie je dosť. V momentálnej dobe som začala vo väčšej miere pozerať filmy, takže by som vám pár chcela odporučiť. A keďže milujem angličtinu, nesmú chýbať ani tipy na originálne anglické knihy ;)



Testament of Youth.


streda 16. septembra 2015

Pozitívna prechádzka!

Ahojte!

Toto babie leto má na mňa zatiaľ blahodarný vplyv. Snažím sa byť optimistická, stíham neskutočne veľa vecí v rekordne krátkom čase, čo je veľký pokrok a zatiaľ ani nestresujem zo školy, čo je tiež naozaj veľmi neobvyklé pre toto ročné obdobie. V blízkej budúcnosti sa možno dokonca chystá aj nejaký ten školský výlet, na ktorý by som veľmi rada išla a bol pre mňa veľkým prekvapením, keďže štvrtáci už viac-menej nikde nechodia, ale nechcem to ešte zakríknuť, takže zatiaľ o tom pomlčím ;)


nedeľa 13. septembra 2015

Galaxy Tag

Ahojte! :)

V toto nedeľné dopoludnie sa vám hlásim s týmto perfektným Galaxy Tagom, ktorý som našla u Anet a veľmi sa mi zapáčil :))) Ďalej tagujem všetkých, ktorí majú chuť si tento tag vyplniť alebo práve nemajú v hlave žiaden námet na článok ;)



štvrtok 10. septembra 2015

Prozreteľnosť

Názov: Prozreteľnosť

Autor: Jamie McGuire

Vydavateľstvo: iKAR

Edícia: YOLi

Rok vydania: 2014

Počet strán: 422

Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného otca spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže Jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných... Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku. Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochrániť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľné, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo. (ZDROJ)



sobota 5. septembra 2015

Čertov kameň

Krásnu prvú septembrovú sobotu prajem všetkým!

Všetci ste už isto radi, že je opäť víkend. Neviem, či som v tom sama, ale už teraz chcem nejaké prázdniny :D Rozvrh mám celkom zaujímavý, keďže 4 krát do týždňa začínam až o pol 10 a končím buď 7. alebo 8. hodinou, čo považujem na jednej strane za pozitívne, lebo si môžem pospať, ale tak neviem, či nebudem poobede/ večer padať od únavy rovno do postele . ( teda, keď nezaspím už v autobuse! :D )

Posledný prázdninový týždeň som mala celkom nabitý , keďže v pondelok sa uskutočnila moja historicky prvá blogerská stretávka s úžasnou blogerkou, Peťou :) Článok o našom stretnutí a o jej potulkách Prahou si môžete prečítať TU :))
Vo štvrtok som strávila deň s kamarátmi a v piatok sme sa vybrali na menšiu túru na Čertov kameň!


utorok 1. septembra 2015

Pod vražednou oblohou

Názov: Pod vražednou oblohou

Autor: Veronica Rossi

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2012

Počet strán: 295

Mesto, v ktorom žije sedemnásťročná Aria, sa volá Blaženosť. Azda preto, lebo jeho obyvatelia sú v ňom chránení pred nebezpečenstvom striehnucim mimo jeho dômyselného obranného systému. Svet sa totiž od základu zmenil: z oblohy z času na čas šľahajú ohnivé elektrické prúdy a spália všetko, čoho sa dotknú, hrozia aj epidémie smrteľných chorôb. Napriek tomu aj tam existuje život – v podobe „divochov“ či iných záhadných tvorov. Mešťania a tí „zvonku“ sa odjakživa nenávidia... Osudy dvoch mladých ľudí z rozdielnych svetov Arie a Sokola sa nečakane spojili, keď dievča nespravodlivo vyhostili z mesta, aby nemohlo svedčiť proti privilegovanému konzulovmu synovi. Prežila práve vďaka Sokolovi a „menejcenným“ bytostiam z voľnej prírody. Spoločne sa vydali hľadať Ariinu nezvestnú matku. Aria postupne poznáva výnimočné schopnosti svojich spoločníkov – jeden má dokonalý sluch, iný čuch, ďalší zrak – a uvedomuje si aj vlastné dovtedy neodhalené zručnosti. Naučí sa prežiť v divočine, loviť, variť, hľadať pitnú vodu, unikať pred vlkmi a odhadovať, kedy na zem opäť udrie vražedný éter z oblohy. Láska k Sokolovi ju však postaví pred ťažké rozhodnutie – má sa pridať k divochom, alebo radšej k svojej rodine a spoločne napraviť krivdu? (ZDROJ)