štvrtok 29. augusta 2013

Tigrie šialenstvo 1.časť - Tigrova kliatba

Neviem, či ste už počuli o Tigrej ságe, ale myslím, že je vo svete celkom populárna. Mňa uchvátila hneď od začiatku. Nielen romantikou ( ktorej tu nie je priveľa, žiadna presladená lovestory), klasickým trojuholníkom lásky, alebo doplnením o záhadu, ale aj vcítením sa do postáv, do prostredia deja...proste , ako sa vraví, táto sága ma núti otáčať stránky, aby som uspokojila svoju zvedavú a dychtivú dušu.
1. časť sa volá  Tigrova kliatba
Obsah knihy ( ako vždy doplnení mojimi myšlienkami ;) ) :
Hlavná hrdinka knihy Kelsey je normálne stredoškoláčka, ktorá si zháňa na leto brigádu. Nájde si pre nás neobyčajnú brigádu v cirkuse, kde sa okrem iných zvierat nachádza aj tiger Dhiren, ktorý upúta jej pozornosť.
Kelsey je knihomoľka ( inak povedané - vášnivá čitateľka) a kedže má tigra veľmi rada, trávi s ním veľmi veľa voľného času , pri ktorom mu rada číta jej obľúbené básne.
Znenazdajky sa v cirkuse objaví pán Kadam , ktorý si chce tigre odviesť do jeho rodnej zeme - Indie. Pán Kadam jej navrhne , aby ho počas cesty a pobytu v Indii sprevádzala práve Kelsey.
V Indie začne pravé dobrodružstvo , a to hneď po tom, čo sa Kelsey dozvie tajomstvo o Dhirenovi. Tento tiger nie je len tiger, ale aj zakliaty princ Ren. Nastáva ozajstné vzrušujúce nebezpečenstvo v prostredí džungle.
Kelsey zvádza boj za záchranu svojho tigra, no okrem iného ju máta voľba...vybrať si princa alebo návrat domov?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára