nedeľa 22. marca 2015

Čitateľská závislosť- alebo ako to vlastne začalo :)

Ahojte :)

Prichádzam k vám s článkom, ktorým som sa inšpirovala vďaka blogu, ktorý sledujem (odkaz TU) a veľmi ma zaujal, preto som sa rozhodla napísať podobný :)

streda 18. marca 2015

Selekcia

Názov: Selekcia

Autor: Kiera Cass

Vydavateľstvo: CooBoo

Rok vydania: 2014

Počet strán: 293


Pre tridsaťpäť dievčat je Selekcia životnou šancou. Príležitosť uniknúť svojmu osudu, vstúpiť do okázalého sveta rób a drahých šperkov. Žiť v paláci a bojovať o srdce úžasného princa Maxona. Pre Americu Singerovú je to však nočná mora. Musí opustiť svoju lásku a odísť z domova. Potom sa zoznámi s princom Maxonom. Postupne začne prehodnocovať všetky svoje dovtedajšie plány – a uvedomí si, že život, ktorý si vysnívala, bledne pri budúcnosti, na ktorú nikdy ani nepomyslela. 
(ZDROJ)



sobota 14. marca 2015

Reťazec skazy

Názov: Reťazec skazy

Autor: Fredrik T. Olsson

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2014

Počet strán:535

Do štokholmskej nemocnice privezú po pokuse o samovraždu päťdesiatpäťročného kryptológa Williama Sandberga. O pár hodín ho z nemocničného lôžka unesú neznámi muži, členovia tajnej organizácie. Vedec sa preberie až na zámku kdesi v Európe. Podľa záhadného spolku je totiž osud ľudstva vpísaný do nášho genetického kódu a William ho má rozlúštiť. Novinárka Christina odmieta akceptovať zmiznutie svojho exmanžela. Švédska polícia neverí, že ide o viac než len bežný únos osoby. Christina preto rozbehne pátranie na vlastnú päsť. Postupne sa dostáva bližšie k pravde – a zároveň k hrôzostrašnému zisteniu. William tuší, čo má organizácia za lubom, no ukáže sa, že pravda je oveľa hrozivejšia. So svojou spoluzajatkyňou, sumerologičkou Janine, sa horúčkovito usiluje vyriešiť záhadnú správu. Čas však hrá proti nim. Reťazec skazy je medzinárodne úspešný triler, ktorý sa stal senzáciou už pred svojím vydaním. Kniha sa prekladá do dvadsiatich piatich jazykov a filmové práva už kúpila spoločnosť Warner Bros.(ZDROJ)



pondelok 9. marca 2015

Fangirl alebo ako ma dokážu ovplyvniť seriály, filmy či knihy :)

Ahojte :)

Toto je asi jeden z prvých vykecávacích článkov, ale je 22:38 a ja som dostala nápad, vypísať sa z toho, čo považujem, za veľmi veľkú časť, ktorá zaberá môj život, takže, ak máte záujem zistiť o mne viac, pohodlne sa usaďte a pokračujte v čítaní :)

sobota 7. marca 2015

pondelok 2. marca 2015

Love, Rosie

Názov: Love, Rosie

Autor: Cecelia Ahern

Vydavateľstvo: Harper

Rok vydania: 2014

Počet strán: 558