sobota 31. januára 2015

Sabriel

Názov: Sabriel

Autor: Garth Nix

Vydavateľstvo: Triton

Rok vydania: 2004

Počet strán: 326

Sabriel vyrostla daleko od Starého království, tajuplného světa, kde vládnou magické síly a kde mrtví nezůstávají mrtvými. Jednoho dne záhadně zmizí její otec a Sabriel se musí vydat na cestu plnou nástrah, aby jej zachránila. Jejími jedinými zbraněmi jsou meč a sedm kouzelných zvonků, jejími průvodci na nebezpečné pouti se stávají kocour a záhadný mladík. Nemůže si být jistá nikým a ničím, protože ve Starém království nic není takové, jak se na první pohled zdá…( ZDROJ)



pondelok 26. januára 2015

Ako zvládnuť školu bez stresov?

Ahojte! :)

Viem, že polročné opravovanie známok je už pomaly za nami, ale myslím, že neuškodí, ak sa vám zverím s vlastnými "vychytávkami", ktoré mi pomáhajú prežiť "ťažké" školské dni ;)



sobota 24. januára 2015

Movie Tips #1 - Men, Women & Children


                                                         Men, Women & Children

Movie Info: MEN, WOMEN & CHILDREN follows the story of a group of high school teenagers and their parents as they attempt to navigate the many ways the internet has changed their relationships, their communication, their self-image, and their love lives. The film attempts to stare down social issues such as video game culture, anorexia, infidelity, fame hunting, and the proliferation of illicit material on the internet. As each character and each relationship is tested, we are shown the variety of roads people choose - some tragic, some hopeful - as it becomes clear that no one is immune to this enormous social change that has come through our phones, our tablets, and our computers. (ZDROJ)


pondelok 19. januára 2015

PS: Miluju tě

Názov: PS: Miluju tě

Autor: Cecelia Ahern

Vydavateľstvo: BB/ art

Rok vydania: 2006

Počet strán: 365

Holly a Gerry patří k těm šťastným manželským párům, jimž by každý mohl závidět. Náhle, v jeho třiceti letech, odhalí lékaři u Gerryho rakovinu v konečném stadiu. Holly si vůbec nedokáže život bez Gerryho představit a vlastně si ani nic takového představovat nechce. Jenže Gerry s ní má jiné plány. Pár měsíců po jeho smrti dostane Holly balíček dopisů, které pro ni její manžel sepsal a v nichž ji žádá o splnění nečekaných úkolů. S pomocí těchto dopisů, svých potrhlých kamarádek a milující rodiny, která ji někdy dohání k šílenství, Holly postupně objevuje nový život; život dokonce rozmanitější než ten, který ji osud donutil nechat za sebou. Kniha, mezinárodní bestseller, získala ocenění Passionate Pen Honour za nejromantičtější knihu roku 2004/2005(ZDROJ)




sobota 17. januára 2015

"Don't let the distraction distract you"

Krásnu veternú sobotu všetkým! :)

 Už týždeň som nenapísala žiadnu recenziu, žiadny článok. Už týždeň som neprečítala viac ako 50 strán z knihy, ktorej názov by neobsahoval slová ako : biológia, chémia a atď. Už týždeň som nespala viac ako 5-6 hodín...
No konečne tento týždeň skončil. Mám aspoň trochu voľného času a môžem sa poriadne nadýchnuť.
 
Rozhodla som sa prísť s trošku iným typom článku. Zvyčajne píšem recenzie, alebo tagy, prípadne projekty( až jeden, cha!) , tak som si povedala, že taký fotočlánok o mojich aktivitách by možno nebol na škodu. ( no v závere som asi prešla do trošku filozofického článku :D) A včera som dostala informáciu o tom, že moja kamarátka číta trošku radšej články ne-recenzného typu, takže som sa pre jeden takýto rozhodla. Uvidíme , aká bude odozva ;)









piatok 9. januára 2015

Book Tag- Otázky, na ktoré sa nikto nepýta :) ( 15 otázok)

Ahojte! :)

Konečne je piatok! Síce sme boli v škole len 2 dni, no už mi to pripadá, akoby sme v nej boli minimálne týždeň :( A budúci týždeň budem mať zase nabitý písomkami, takže ...juchúúú! ;)

Ako som si tak pozerala blogy, našla som jeden, ktorý autorka založila len nedávno a jeden jej článok niesol názov Book Tag- Otázky, na které se nikdo neptá ;) Ja mám tagy veľmi rada, takže som si ho hneď prečítala a otázky ma celkom zaujali, tak som sa rozhodla , že sa doň zapojím aj ja :)

Tu sú moje odpovede :) ( otázky som , samozrejme, pozmenila do slovenčiny ;) )




sobota 3. januára 2015

Život jedna báseň

Názov: Život jedna báseň

Autor: Colleen Hoover

Vydavateľstvo: YOLi

Rok vydania: 2014

Počet strán: 287

Laykenini rodičia sa nevedeli dohodnúť: matka ju chcela pomenovať Layla podľa piesne Erica Claptona, otec navrhoval meno Kennedy podľa Kennedyovcov – hociktorého z nich. Kompromisom vzniklo meno Layken. Dnes už má dievča osemnásť, končí strednú školu a ocitne sa v novej životnej situácii: otec umrel a matka aj mladší brat potrebujú jej pomoc. Navonok pôsobí pokojne a vyrovnane, no v skutočnosti trpí a stráca nádej v budúcnosť. Celá rodina sa z finančných dôvodov presťahuje na druhý koniec krajiny, do Michiganu. Tu sa Layken zoznámi s príťažlivým dvadsaťjedenročným susedom Willom s veľkou vášňou pre slam poetry, slamovanie. Aj on sa stará o mladšieho súrodenca. Veľmi skoro sa medzi nimi vytvorí mocné puto a Laykenin život odrazu dostáva novú iskru. Po nádhernom prvom rande mladý pár čaká ohromujúce zistenie. Musia sa vyrovnať nielen so silami, ktoré ich k sebe priťahujú, ale najmä s tými, ktoré ich chcú od seba odtrhnúť. Ďalší úder nedá na seba dlho čakať, ale tentoraz sa Layken nemieni vzdať tak ľahko. A keď chýbajú obyčajné slová, svoje city možno najlepšie vyjadriť veršami...(ZDROJ