streda 31. decembra 2014

Marťan

Názov: Marťan

Autor: Andy Weir

Vydavateľstvo: IKAR

Rok vydania: 2014

Počet strán: 408

 

Bol jedným z prvých na Marse. Bude prvým, kto na ňom zomrie. Pred šiestimi dňami sa astronaut Mark Watney stal jedným z prvých ľudí, ktorí pristáli na Marse. Dnes nepochybuje, že bude prvý, kto na ňom aj zomrie. Spočiatku úspešná misia na povrchu Marsu sa musí predčasne ukončiť pre piesočnú búrku, ktorá ohrozuje život posádky. Mark pri nej takmer zahynie, a keď sa preberie, nachádza sa v úplne novej životnej situácii. Ostal celkom sám na planéte, ktorá akoby sa ho zo všetkých síl pokúšala zabiť. Nemá ako oznámiť Zemi, že je nažive, a aj keby sa mu to podarilo, jeho zásoby ani zďaleka nepostačujú, aby prežil do príletu ďalšej kozmickej lode. Na druhej strane aj tak asi nebude mať dosť času, aby zomrel hladom. Poškodené vybavenie, kruté marťanské prostredie a starý známy „ľudský faktor“ so svojimi prešľapmi a chybami ho môžu zabiť oveľa skôr. Mark však nie je ochotný len tak to vzdať. Vďaka svojej vynaliezavosti, technickým schopnostiam a zarytému odhodlaniu vytrvalo bojuje s jednou neprekonateľnou prekážkou po druhej. Vystačí mu silná vôľa a hlboké znalosti na to, aby prekonal neprekonateľné?(ZDROJ)

 

 

utorok 30. decembra 2014

Aké knihy mi nadelil Ježiško? :)


Krásny a studený utorok ľudkovia!


Skoro každý už má za sebou články o tom, čo dostal na Vianoce. Ja som pôvodne ani takýto typ článku nechcela pridávať, no potom som si povedala, prečo nie?  Ja osobne takéto články čítam rada, lebo aspoň naberám inšpiráciu na darčeky ( či už na narodeniny, meniny alebo ďalšie Vianoce ;) ). Rozhodla som sa však obmedziť to len na knihy, predsa len , snažím sa, aby to bol hlavne knižný blog ;)

Tak, moje Vianoce boli viac-menej  pokojné. Pozerala som však pred telkou len jeden celý film a tým bol Sám doma 1. Neviem, či som v tom sama, ale jednotka je podľa mňa super, dvojka je v pohode, no od trojky vyššie to už je dosť o ničom...

Polnočnú omšu som absolvovali o 4, čo značne narušilo našu večeru, ktorá obvykle bývala o 5, no takto musela začať až o pol 6 ;)

Po nej nasledovalo rozbaľovanie darčekov, ktoré bolo síce krátke, no neroztrhla som žiaden papier, hurá!

streda 24. decembra 2014

Vianočný TAG alebo Šťastné a Veselé :)

Krásny Štedrý deň všetkým! :)

Plánovala som , že zase napíšem nejaký tag, pretože ich zbožňujem písať, hoci o trošku radšej ich čítam :D . No a dnes ma nominovala Mariam ( Ďakujem !!! :) ) , takže mi to pekne sadlo do mojich plánov. Otázky som vybrala z jej otázok plus sa mi páčili otázky z blogu Notes personnelles by Mona :)

nedeľa 21. decembra 2014

Panika

Názov: Panika

Autor: Lauren Oliver

Vydavateľstvo: CooBoo

Rok vydania: 2014

Počet strán: 303

Panika začala jako spousta věcí v Carpu, nudném malém městečku uprostřed ničeho – protože bylo léto a nebylo co dělat. O co v téhle hře jde? Je to prosté. Nemít strach. Heather nejdřív ani nenapadlo, že by se do Paniky pouštěla. Nikdy by si nepomyslela, že je nebojácná a že by chtěla vyčnívat. Ale pak zjistí, že je tu něco a někdo, pro koho stojí za to bojovat, a je statečnější než kdy dřív. V sázce je příliš mnoho, ovšem výhra stojí za to, tolik peněz by jí umožnilo navždy opustit nenáviděné město a nechat starou Heather za sebou, pohřbenou v prachu. Dodge se Paniky nikdy nebál, právě naopak. Pohání ho jeho tajemství, díky němu hladce prochází každým dalším kolem a je si sám sebou jistý. Ví, že vyhraje. Ale netuší, že není sám, kdo má tajemství. Všichni mají nějaký důvod proč hrát. Heather a Dodgovi přinese hra nová spojenectví, překvapivá zjištění a možná i nějakou tu první lásku – a vědomí, že někdy nejvíc potřebujeme právě to, čeho se k smrti obáváme. méně textu(ZDROJ




sobota 20. decembra 2014

Christmas WISHLIST ♥

Ahojte! :)

Konečne sú prázdniny! Ak poviem, že posledný týždeň školy bol pre mňa taký menší zabijak, nebudem v tom asi sama.
Fajn, učitelia stále tvrdia, že chcú mať uzatvorené známky do Vianoc, aby sme si ich potom v januári mohli opraviť, ak by sme neboli spokojní. Lenže, ak túto logiku zdieľajú všetci učitelia na všetkých predmetoch, tak sa môžete rozlúčiť s pokojnými týždňami pred Vianocami.

Nie som na tom však tak zle, ak to porovnám s takými vysokoškolákmi, ktorí sa musia učiť dlho do noci na skúšky. Neviem si predstaviť seba, na ich mieste, takže majú u mňa veľký rešpekt! :)

No, ale aby som prešla k cieľu tohto článku- rada by som vám aj ja predstavila môj zoznam prianí na Vianoce :)


sobota 13. decembra 2014

Eleanor a Park

Názov: Eleanor a Park

Autor: Rainbow  Rowell

Vydavateľstvo: YOLi

Rok vydania: 2014

Počet strán: 331

Obaja majú šestnásť, sú spolužiaci a sú úplne iní ako ostatní. Eleanor Červenovláska z chudobnej rodiny. V jednej izbe sa tlačí so štyrmi súrodencami. S nevlastným otcom sa neznáša pre jeho násilnícke sklony. V škole je nová a nepatrí k obľúbencom – nenosí značkové oblečenie, lebo jej rodičia na to nemajú, nie je štíhla ako spolužiačky a na jej vtipných hláškach sa nikto nesmeje. Park Jeho rodina netrpí núdzou, ale Park nemá rád sám seba. Chýbajú mu svaly bejzbalistu, výška basketbalistu a sebavedomie amerického tínedžera z nebraskej Omahy. Parkovu matku si totiž otec priviedol z Kórey a syn zdedil jej ázijské črty. A tak si najradšej číta komiksy, počúva obľúbenú hudbu a v školskom autobuse sedí sám. Až kým jedného dňa nenastúpi istá červenovláska a nikto – okrem neho – ju k sebe nepustí sadnúť. Eleanor a Park nie sú hlúpi a vedia, že prvá láska takmer nikdy nevydrží. Sú však aj dosť zúfalí a dosť odvážni, a tak to spolu skúsia...(ZDROJ)



sobota 6. decembra 2014

Analfabetka, ktorá vedela počítať

Názov: Analfabetka, ktorá vedela počítať

Autor: Jonas Jonasson

Vydavateľstvo: IKAR

Rok vydania: 2014

Počet strán: 349

 

Viete, na koho sa treba obrátiť, keď Južná Afrika koketuje s jadrovou výzbrojou a svetové veľmoci sú v pozore? A keď je na predaj bomba, ktorá vlastne neexistuje? Našťastie sa do veci zaangažuje Nombeko Mayeki, mladá černošská slúžka, ktorú nečakané udalosti zavedú práve tam, kde sa to všetko zomelie. Nombeko sa narodila v chudobnom johannesburskom predmestí Soweto, najväčšom meste chatrčí a latrín v Juhoafrickej republike. Ako päťročná začala pracovať a štrnásťročná sa stala šéfkou latrínovej pobočky v sowetskom sektore B. Životaschopné dievča zatiaľ nevie čítať, zato neuveriteľne dobre rozumie matematike. Práve jej zázračné schopnosti ju predurčili na život plný dobrodružstiev, podivuhodných stretnutí a nečakaných zvratov. Osud ju zavial ďaleko od domova, najprv k neznesiteľnému, večne opitému inžinierovi, potom k dvom navlas rovnakým, a predsa úplne rozdielnym švédskym bratom, k trom Číňankám s pochybným úsudkom aj k stretnutiu s tajnými agentmi, významnými politikmi a prezidentmi. A ešte k jednému ťažkému trojmegatonovému výbušnému problému. V knihe Analfabetka, ktorá vedela počítať si Jonas Jonasson posvietil na rasizmus, diktátorstvo, fundamentalizmus, nekompromisnosť aj úplne obyčajnú všadeprítomnú ľudskú hlúposť. Robí to s láskavým humorom, ktorý čitatelia ocenili už v jeho prvej celosvetovo úspešnej knihe Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Analfabetka za ním v ničom nezaostáva – a na večné veky rúca mýtus o tom, že králi nepodrezávajú sliepky. 








pondelok 1. decembra 2014

VYHLÁSENIE GIVEAWAY! :)

Ahojte ! :)

Dnes je pondelok a ja vám prinášam vyhlásenie mojej prvej giveaway :)
Celkovo sa do giveaway o knihu "Volání netvora" zapojilo 6 ľudí s počtom vstupov 12 :)
Každý zúčastnený mal aj extra vstup, vďaka ktorému sme dostali s Lenkou spätný obraz o tom, ako sa Vám páčil náš projekt ( a podľa ohlasov sa páčil, takže sme veľmi rady :3)

No a aby som tu netárala zbytočne a prešla k veci, ktorá vás najviac zaujíma, tak ....
Giveaway  vyhráva.....





                                                 Katarína Ďurčeková! :)

Katke srdečne gratulujem a ostatným ďakujem za účasť v súťaži :) V novom roku ich plánujem trošku viac, takže nemusíte byť smutní :)

S Lenkou Vám obidve pekne ďakujeme za sledovanie nášho projektu "Vo farbách jesene" a taktiež za účasť v oboch súťažiach . Veríme, že budete naše blogy sledovať aj naďalej :)


                                        P.S. Aj vy sa tak neskutočne tešíte na Vianoce? :))))



Krásny večer želám :)
Vaša Andy♥