utorok 28. októbra 2014

Šťastná sedmička

Názov: Šťastná sedmička

Autor: Holly Goldberg Sloan

Vydavateľstvo:  YOLi

Rok vydania: 2014

Počet strán: 343



Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo. Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky. Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich. Román od americkej autorky Holly Goldbergovej Sloanovej je vtipný, láskavý a dojímavý. Vďaka nemu pochopíte, ktorí siedmi ľudia sú najdôležitejší vo vašom živote.(ZDROJ)




nedeľa 19. októbra 2014

MANDĽOVNÍK

Názov: Mandľovník

Autor: Michelle Cohen Corasanti

Vydavateľstvo: IKAR

Rok vydania: 2014

Počet strán: 350

 

Malý Ichmad Hámid je výnimočný matematický talent. Žije na okupovanom palestínskom území, v chatrči pri mandľovníku. Trápi ho, že nemôže urobiť nič na záchranu priateľov a rodiny. Dedinčania tŕpnu strachom, že prídu o domov, prácu a majetok. Ich nedôstojné obydlia lemujú mínové polia a na hlavy im mieria zbrane v rukách detí. Najviac sa boja toho, že stratia jeden druhého.
Počas oslavy Ichmadových dvanástych narodenín sa strach zmení na skutočnosť. Uväznia mu otca, rodine zhabú majetok. Súrodenci sa začnú utápať v nenávisti k votrelcom. Ichmad je však iný. Odmieta sa poddať osudu a živiť nenávisť. Je odhodlaný zachrániť chudobnú, vymierajúcu rodinu.
(ZDROJ)

nedeľa 12. októbra 2014

sobota 11. októbra 2014

1. tag alebo Taylor Swift Book Tag

Ahojte! :)

Prinášam vám svoj prvý tag! Videla som ho na Lenkinom blogu, a keďže sa mi nezdal veľmi dlhý, a Taylor Swift mám rada, rozhodla som sa teda prekonať svoje obavy a dať sa na to :)

Ak budú odpovede trošku divné, prípadne "iné" ospravedlňujem sa, ale snažila som sa pojať tento tag trošku svojsky :D :)

Inak, môj blog presiahol 1000 zobrazení...(aww). Pre niekoho, to je menej ako nič, ale ja som veľmi vďačná za každé kliknutie! ♥

Tag vymyslela Christine z blogu Our-universe-of-books :)






sobota 4. októbra 2014